and3Rk Admin
Mesaj Sayısı : 620 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Yenibosna İş/Hobiler : Öğrenci/Müzik, FutboL and Computer Lakap : and3Rk Kayıt tarihi : 29/09/08
| Konu: Kül ve Nur Cuma Ekim 03, 2008 11:15 am | |
| KÜL VE NUR
-bir ömrün,kağıda izdüşümüdür...
anlayamayacak kadar küçüktüm başladığında bu dünya sürgünüm; günlerin gülsüz ve dikenli ikliminde gözbebeklerimi kandan çiçekler gibi büyüttüm.. bedenime arkadaş paslı prangalar, kürek mahkumu çocuk ellerim, düşlerim ateşten deryalar...
`yürü ! dedin ve basladı yolculuğum. aynadaki suretimin, gelmiş ve geçmiş günlerimin, gelecek ve geçecek günlerimin üzerine kayıp neslimle birlikte yürüdüm..
`gör ! dedin gördüm ömrümü çocukluğumu gördüm güle oynaya ilk gençligim geçti gözümün önünden ağlaya ağlaya... yelkovanın an be an soldurduğu akrebin kıskacında ihanet mezarlığına çok dostlar gömdüm.. limansiz nice gemiler gordum;yuku,yalanci sevda.. bulutsuz yağmurlar fısıldadı aşkın kısır anasının adını kulağıma; `gönül gözü sürgülü Leyla..` işte böylece bir gece hüzünler kuşağında iki cilt arasında siir'i gördüm.. sevdim siir'i.. sevmediğim gibi hiçbir işi! ve aramak,`yanmak` için ilk önce! ve gözlerimi kapadığımda gördüm ki; bir damlaysa kalbim,Deniz,bu... sonra... aşk'ı gördüm ateşi görür gibi. ask'ın huyu bozdu mürekkebi; kabardıkça kabardı kelimeler, karardıkça karardı alınyazım... ve yazdıkça yazdıkça yıllarca bir gün gördüm ki yazdığım her kelimeyle birlikte KÜL'e döndüm...
`git öyleyse!` dedin, `bir denizin en gizlisine..!` kendi suskumla orada senin için benden bir mihrap yonttum... ne aklı selim,ne bir ısıktı muradım bekledim SES'ini günlerce gecelerce. bu ÇİLEYİ gütmek için tüm çölümü yalın ayak,yalın yürek yürüdüm... koşturdum durdum aklımı fikrimin bir ucu Safa bir ucu Merve.. ve `Duy!` dedin birgün,boşuna beklemedim elbette! uyandı uyuyan kabim gecenin avuclarında SES'inle.. o SES ki bekledi Tur ve Hira aylarca,güneşlerce..
`KÜN!` demiştin bir zaman gülümsemişti Adem... ve bir nur yağmıştı Cebrail'le dünyaya ve Muhammed titremişti `IKRA!!` inlemişti mağara... işte bu iki kelam arası gecen saniyeler sayısınca okudum duamı sessizce tövbemi eklediğim hikayemi bunca `böl ! dedin ikiye böldüm... senden önce,senden sonra... yarısı `kül` şimdi hikayemin.. aklım ödünç alınmıs iki kanadıyla bir garip pervanenin uçmakta Adın'a diger yarımı bulmak için.. bulmak için aramak bahane ve aramak,bahane yanmak için..
yandıktan sonra belki adını koyar diğer yarımın bir tek hece; `NUR`... ve dilimden bir dua dökülür;
`sonucum ve sebebim sensin yak ve kendine kat,affet beni.. yazacaksa yazsın alnımda mahşer günü,`azadlık` bilmek yeter bana,duamı kabul ettigini.. amin....` | |
|
<<<ßa$ ßeLasI& Prenses
Mesaj Sayısı : 584 Yaş : 31 Nerden : !!!YenißosNa!!! İş/Hobiler : öqRenci Kayıt tarihi : 01/10/08
| |
and3Rk Admin
Mesaj Sayısı : 620 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Yenibosna İş/Hobiler : Öğrenci/Müzik, FutboL and Computer Lakap : and3Rk Kayıt tarihi : 29/09/08
| |